top of page
  • ludmilal82

Лавреатка Міжнародної премії імені Олеся Гончара 2021 року


У конкурсі на здобуття Міжнародної німецько-української премії імені Олеся Гончара 2021 року перемогла миколаївська студентка Олена Півненко.

Роман «Єлень. Пряжа долі» Олени Півненко – це історія про богів і смертних, про магію та стародавні вірування. Події роману відбуваються у наш час. Головна героїня – українка – потрапляє до іншого виміру, що застиг у магічному середньовіччі. Книжка вийшла друком у 2019 році у видавництві Ірини Гудим.


Міжнародна українсько-німецька літературна премія імені Олеся Гончара – літературна премія, заснована у 1996-му році німецькими меценатами – письменницею Тетяною Куштевською і підприємцем Дітером Карренбергом та Національною спілкою письменників України.


На конкурс приймаються як вже друковані, так і ще не оприлюднені твори україномовних авторів віком до 30 років, які живуть в Україні та за її межами. Рішення ухвалює журі, до якого входять Тетяна Куштевська, Валентина Гончар, Петро Перебийніс, Галина Тарасюк та інші. Голова журі – Петро Перебийніс. Урочисте вручення нагород переможцям традиційно відбувається 3 квітня – в день народження Олеся Гончара.

Зауважимо, на цьогорічний конкурс приймалися роботи лише у номінації «Роман року».

21 перегляд0 коментарів
bottom of page